Hasznos információk arcfestés előtt

Hasznos információk arcfestés előttAz arcfestés a gyerekek egyik kedvenc szórakozási módszere, nem véletlenül, ugyanis „büntetlenül” tudják magukat kikenni szép színekkel. A gyerekek mellett bizonyos alkalmakkor felnőttek is használnak természetesen arcfestéket, a következő tanácsok, hasznos információk mindenkinek szólnak, életkortól függetlenül.

Ha csak vonalakat szeretnél rajzolni, nem teljes festésről van szó, akkor nem feltétlenül kell arcfesték, hanem az arcfestő kréta is kiváló megoldást nyújt. Kombinálni is lehet a kettőt, krétával megrajzolni a körvonalakat, majd pedig arcfestékkel kitölteni az egészet.

Az arcfestékek vízbázisúak, így vízzel hígíthatók is, valamint vízzel le is lehet őket könnyedén mosni. A színezést általában ételfestékkel vagy kozmetikai színezőanyagokkal oldják meg, olyanokkal, melyek nem okoznak allergiás reakciót.

Ha egyszerre sok gyerek arcát szeretnénk festeni, akkor érdemes arcfestő sablonokkal készülni, ezek ugyanis jelentősen fel tudják gyorsítani a folyamatot. Ez különösen kisebb gyerekek esetén fontos, mert lehet, hogy ők nem tudják végigülni a kicsit hosszabb arcfestési folyamatot sem.

Gyakran előfordul, hogy nem tudja valaki előre eldönteni, hogy mennyi arcfestékre lesz szüksége, és emiatt túl sokat vásárol. Általánosságban elmondható, hogy a tégelyes kiszerelésekből a legkisebb is bőven elegendő egy ember egyszeri arcfestésére.