Mennyire végleges a lézeres szőrtelenítés?

Mennyire végleges a lézeres szőrtelenítés?Ha szőrtelenítésről van szó, akkor legtöbben a végleges megoldást keresik. Egy kis keresés után biztosan találkozni fogunk a lézeres szőrtelenítéssel, amit véglegesként hirdetnek általában. De vajon mennyire végleges a lézeres szőrtelenítés? Milyen eredményeket lehet vele elérni?

Ugyan a lézeres szőrtelenítés sem teljesen végleges, de azért merik így hirdetni magukat a szolgáltatók, mert ez a technológia messze a legtartósabb szőrtelenítési megoldás, és a kezdeti sűrűbb kezeléseket követően már csak ritkán van szükség lézeres szőrtelenítő kezelésekre.

A kezdeti időszakban akár 8-10 kezelésre is szükség lehet a szőrtelen állapot eléréséhez. A pontos szám függ pl. a szőr mennyiségétől, színétől vagy a kezelt testtájtól is. Ezt követően viszont már csak emlékeztető kezelésre kell járni, általában évente kb. egyszer. Így, ha nem is teljesen végleges a lézeres szőrtelenítés, az évi egy szükség kezelésnek köszönhetően sokkal közelebb van a véglegeshez, mint a többi szőrtelenítő eljárás.

Ezt a hosszan tartós hatást a lézeres szőrtelenítés a működési mechanizmusnak köszönheti. Úgy működnek ezek a kezelések, hogy a gép a szőrszálba juttatja a lézer fényét, ami aztán lejut a szőrtüszőbe, ahol hővé alakul. Ez a hő pedig a teljes szőrszálat elpusztítja, nem csak a felületet kezeli, mint pl. a borotválás. A kezdeti kezeléssorozat után az összes szőrszáltól megszabadulhatunk, a szőrnövekedés pedig jelentősen lelassul, a lézerrel kezelt szőrtüszőkből később egyáltalán nem nő szőrszál, ha a növekedési fázisban vannak kezelve.